Macs[:ka:]tasztrófa


Eszünk ágában sem volt Cirmi, Thomas, Csöpi után és Schwarzi mellé letelepedési engedéllyel kínálni. Ő mégis kinézte magának a Sárdi családot. Nem volt mit tenni, egyedüli opciónak az együttműködés ígérkezett. Ez Maszat rövid története. Ez meg a hosszabb:

"Én ilyen rossz macskát még nem láttam!" - pedig láttunk már jó pár vicces cicás videót a YouTube-on, mégis naponta többször elhangzott az ominózus mondat valaki szájából.

Úgy érzem, itt az ideje összeszedni Maszat bűnlajstromát vagy legalábbis néhány kiemelkedő gaztettét.


Itt még nagyon visszafogott volt, kicsit durcin, kicsit félénken indult a közös történet, de estére máris bújós lett a cuki kiscica. A névadás és a szelidítés komoly koprodukció volt Dödivel (ezúton is köszi a hatékony játékra ösztönzést a pendrive-val). Aztán persze hamar kibontakozott Maszat, a pandaszöcskevadmacska.


Míg beszaladtam a teraszról a konyhába valamiért (oda-vissza 10 lépés), ő ellopott egy szelet kakaós sütit. Mire kiértem, már csak néhány morzsa árulkodott a gaztettről. Hogy milyen macska az, amelyik kakaós sütit eszik? Ugyanaz, amelyik egy hasonló óvatlan pillanatban a gombalevesemből is lefetyelt. Fura ízlésre vall.


A szőnyegezés és a foci mellett egy időben kedvelt elfoglaltsága volt a földezés. Ha macskanyelven akarnám elmagyarázni, ez annyit tesz, hogy kinézel egy tetszőleges, elérhető virágcserepet, fogsz a mancsodba némi földet, majd kiszórod a földre és várod a reakciót. Ha éppen jobban elemedben vagy, nyugodtan válaszd az egyik legnagyobb cserepet, és ügyeskedj addig, míg fel nem borítod - ilyenkor nagy mennyiségű földet tudsz kinyerni belőle, miközben a gazdira is a frászt hozod. Ismételd a folyamatot végtelenszer. Ha lusta vagy, csak simán feküdj bele az első utadba eső virágládába. 


Itt épp ellopta a show-t a lánykikérőn (szerencsére nem az enyémen). Hálás köszönet a csíntalanságok megörökítéséért, Hollósi Soff Photography!


A pampafű és a nád gyötrése azt hiszem, örök hobbi marad...



... mint a snooker...


... és a falevelek szétkotrása.


Az első mancsérintés után hátrálás következett, de miután felfedezte, milyen jót lehet vadulni a hóban, nem volt megállj! 


Random rosszaságok a munka hátráltatásától kezdve a bújócskán át a terpeszkedésig.


Egy újabb kedvelt elfoglaltság: jelzés értékkel belebújni a szatyorba, hogy valamelyik ráérő gazdi lóbáljon egy kicsit. Ebből sosem elég.


Azért áldott jó is tudott ám lenni!  Ha aludt (pl. velem). Most pedig már újra aranyos és bújós, mióta kinőtte a kamaszkort - az sokkal durvább volt, mint a sajátomat átélni. Ránézni sem lehetett, nem hogy megsimogatni akkor, amikor mi szerettük volna! A csínytevések is ritkultak, mostanság totál visszafogott játék megy a lézerlámpával.

Hát, ő a mi Maszatunk. ♥

És 2 éve már van Hercegünk is, hogy kicsit megtörje a lánydominanciát: